Loader
 

Vernieuw jouw huidverzorgingsroutine voor de zomer!

zomer huidverzorging

Vernieuw jouw huidverzorgingsroutine voor de zomer!

Wat zijn jouw plannen deze zomer? Ga je lekker op vakantie, of ga je genieten in de nederlandse zon? Het maakt niet uit wat je kiest, de zomer gaat gepaard met lekker weer! En net zoals je jouw winterjas verwisselt voor een zomerjas en jouw lange broek voor jouw korte broek, is het ook belangrijk dat je jouw huidverzorging aanpast aan het weer. De huid heeft in de winter andere behoeften dan in de zomer. Volg de volgende tips, om jouw huidverzorging te verwisselen voor de zomer:

Ga voor een zachtere reiniging 

Voor een droge huid, die wordt veroorzaakt door lagere temperaturen, is het goed om een verzachtende en romige reiniging te gebruiken. Maar dit is misschien iets teveel van het goede op warme dagen, met het hogere luchtvochtigheid en vettere huid. Ga daarvoor in de warmere maanden voor een lichtgewichte gel- of schuimende reiniging. 

Kies een gel moisturizer

Terwijl de wintermaanden vragen om zware en rijke crèmes en lotions, kun je in de zomer voor een lichtere crème kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een gel moisturizer, zoals de Nutrient-Charged Water Gel of Clarifying Oil-Free Water Gel van Murad Skincare. Deze producten hydrateren de huid niet alleen, ze voelen ook nog eens super verfrissend. 

Gebruik een Vitamine C serum

In de zomer zul je gegarandeerd meer tijd buiten besteden, wat kan leiden tot het ontstaan van donkere plekjes. Houd dit onder controle met een vitamine C serum. Vitamine C helpt bij het minimaliseren van het uiterlijk van hyperpigmentatie en laat de huid stralen. 

Kies een multitasking SPF

Zonnebrand is niet alleen in de zomer belangrijk, het is het gehele jaar belangrijk! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Het is één van de beste beschermingen tegen schadelijke UV-straling, die tekenen van huidveroudering kunnen veroorzaken. Kies voor een dagcrème met SPF! Vergeet niet om gedurende de dag ook nog SPF te smeren. 

Hydrateer, hydrateer, hydrateer

Zorg dat je de huid in de zomer niet alleen van buitenaf hydrateert, maar ook van binnenuit. Drink voldoende water en eet voldoende waterrijk voedsel, zoals watermeloen, spinazie en aardbeien. De perfecte manier om jouw huid gedurende de zomer gezond te houden. 

Nu heb je voldoende tips om jouw huidverzorging te vervangen voor in de zomer. Benieuwd welke producten er bij jouw huidtype en huidconditie passen? Neem contact op met onze specialist. Zij zal jou een op maat gemaakt behandel- en productadvies geven. Of neem zelf een kijkje op onze webshop.Maak een afspraak