Loader
 

Zet de klok terug tegen huidveroudering

huidveroudering

Zet de klok terug tegen huidveroudering

Helaas kun je veroudering niet omkeren, maar je kunt de huid er wel zo uit laten zien! Er zijn veel verschillende factoren die bijdragen aan de manier waarop de huid veroudert. Het is essentieel dat we de huid verzorgen, maar wist je dat tot 50% van de zichtbare tekenen van huidveroudering niet komen van onze genen, maar van het milieu?! Factoren zoals het klimaat, UV blootstelling, vervuiling, slaap, dieet en stress kunnen huidveroudering versnellen. 

Zet de klok terug door de strijd aan te gaan met factoren van buitenaf die de huid versneld verouderen. Leer over de meest voorkomende oorzaken van zichtbare tekenen van huidveroudering en leer wat je kunt doen om terug te vechten!

Zichtbare tekenen van huidveroudering

Zoals hierboven ook al vermeld, wordt huidveroudering sterk beïnvloed door onze omgeving en levensstijl. De effecten van deze factoren uiten zich in een aantal verschillende manieren die huidveroudering versnellen, waaronder:

  • Het zuurstof level van de huid kan uitgeput raken, wat leidt tot een vermoeide en doffe uitstraling
  • Fijne lijntjes en rimpels 
  • Verslapte huid

Zet de klok terug

Het klinkt simpel; de makkelijkste manier om dit te doen is door de huid te beschermen tegen negatieve factoren van buitenaf. Dat betekent geen uitgedroogde avonden en nachten doorhalen meer! Het is belangrijk dat je het gehele lichaam goed verzorgt, zowel van buitenaf als binnenuit. Een aantal simpele tips om dit te bereiken:

  • Slaap voldoende (7-8 uur per nacht)
  • Drink voldoende water
  • Probeer zo min mogelijk over bewerkt voedsel te eten
  • Gebruik een dagelijkse SPF. Kies een zonnebrand die ook tegen vervuiling en blauw licht beschermt!

Wordt actief met huidverzorging

Het gebruik van de juiste huidverzorging kan bij het terugkeren van de klok veel voor je betekenen! Kies voor producten die geschikt zijn voor jouw huidtype en huidconditie en zorg dat je ze consistent gebruikt. 

  • Start met een cleanser – gebruik in de avond een cleanser om opgebouwd vuil en oliën van de huid te verwijderen en gebruik in de ochtend een cleanser om dode huidcellen te verwijderen. Zo houd je de huid schoon en kan de rest van de huidverzorging beter opgenomen worden. Tip! Gebruik 1-2 keer in de week een scrub.
  • Gebruik een serum – een serum is hét huidverzorgingsproduct met de meeste actieve werkstoffen. Kies voor een serum dat speciaal is ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan.
  • Vergeet de crème niet – zorg dat je de huid gehydrateerd houdt. Kies voor een product die bij jouw huid past. Ook mensen met een vette huid moeten een crème gebruiken!

Maak een afspraak bij Purity Skincare

Maak een goede start door bovenstaande tips te volgen. Voor het optimale resultaat raden we je aan om een afspraak te maken bij ons in de salon. Samen kijken we naar jouw huid en wensen en stellen we een persoonlijk behandelplan voor je samen. Klik hier om een afspraak te maken.Maak een afspraak