Loader
 

Wat is IPL huidverjonging?

ipl huidverjonging

Wat is IPL huidverjonging?

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van IPL, maar dan denk je waarschijnlijk meteen aan IPL ontharen… Maar ben je ook al bekend met IPL-huidverjonging? Kort gezegd is dit een niet-invasieve behandeling die, net zoals bij IPL ontharen, lichtflitsen gebruikt om het uiterlijk van de huid te verbeteren. Maar hoe werkt deze behandeling precies en wat zijn de voordelen? Wij hebben alles voor jou uitgezocht over deze behandeling en de voordelen daarvan.

IPL-huidverjonging

IPL-huidverjonging is een is een huidverzorgende behandeling die krachtige lichtflitsen gebruikt om het uiterlijk van de huid te verbeteren. De lichtgolven die gebruikt worden zijn gefilterd, zodat ze geen schadelijke golflengtes bevatten (zoals UV-straling) en worden binnen een bepaald bereik gehouden om gerichte cellen op te warmen en te elimineren. 

Denk aan cellen als pigmentcellen, die verantwoordelijk zijn voor moedervlekken en hyperpigmentatie. IPL richt zich daarnaast ook op een verbinding in het bloed die helpt bij het verminderen van rosacea. En last but not least; IPL stimuleert de huidcellen die collageen produceren, genaamd fibroblasten. Een verhoogde collageenproductie helpt bij het verminderen van rimpels en het behandelen van littekenweefsel. Fibroblasten helpen bij het de productie van hyaluronzuur, wat de huid gehydrateerd houdt. 

Voordelen

  • Vermindert verkleuringen, zoals sproeten, moedervlekken, ouderdomsvlekjes en zonnevlekjes;
  • Ontdoet de huid van vasculaire laesies, zoals gebroken haarvaten en spataderen;
  • Verbetert het uiterlijk van littekens;
  • Verstrakt de huid en maakt de huid gladder;
  • Vermindert rimpels en grootte van de poriën;
  • Vermindert roodheid in de huid (door bijvoorbeeld rosacea).

Werking

Onderzoek laat zien dat IPL-huidverjonging een effectieve manier is om het uiterlijk van de huid te verbeteren. De resultaten van het onderzoek laten zien dat het een huid met hyperpigmentatie significant verbetert. Daarnaast is de behandeling ook getest op de effecten op hyaluronzuur en collageen levels. Dit liet zien dat deze levels verhoogd waren binnen 48 uur na de behandeling, waardoor de huid verstrakt en de huidtextuur verbetert. 

Ook al zijn de resultaten al zichtbaar na slechts één behandeling, wij raden 2-5 behandelingen aan met een tussenperiode van 4 weken. Dit is wel afhankelijk van jouw huidtype/ conditie en gewenste resultaten. 

De behandeling

Voordat we gaan behandelen, bespreken we eerst jouw wensen en doelen. Daarna stellen we een behandelplan samen en bespreken we de voor- en nazorg van de behandeling. Ben jij benieuwd naar de voorzorg en nazorg, neem dan contact op. 

De behandeling zelf duurt ongeveer 30 minuten, waarbij het IPL-apparaat gebruikt wordt op het te behandelen gebied. De behandeling kan een prikkelend gevoel geven. 

Benieuwd naar deze behandeling? Lees hier dan meer, of neem contact op met onze specialist. Of maak gewoon direct een afspraak online.Maak een afspraak