Loader
 

Voorkom een droge winterhuid met dit huidverzorgingsingrediënt

glycerine

Voorkom een droge winterhuid met dit huidverzorgingsingrediënt

Niemand is fan van een droge huid. Zonder voldoende vocht, kan een huid strak en ruw aanvoelen en er schilferig uitzien. En dit zie je ook terug in het resultaat van jouw make-up look. Of je nu het hele jaar of alleen in de winter last hebt van een droge huid, product ingrediënten met vochtinbrengende eigenschappen zijn de enige oplossing. En als je je hierin al eens eerder hebt verdiept, dan ben je vast wel een beetje bekend met ingrediënten als hyaluronzuur, squalaan en ceramiden. Maar er is nog een extreem hydraterend ingrediënt die wordt onderschat, en dat is glycerine

Glycerine is waarschijnlijk niet het eerste ingrediënt dat te binnen schiet als we het over all star hydraterende ingrediënten hebben, maar neem eens een kijkje naar de producten die in jouw badkamer staan. Je vindt in bijna alle producten glycerine! Maar wat maakt dit ingrediënt zo fantastisch, dat je het in bijna alle producten terugvindt?

Wat is glycerine?

Glycerine is een kleurloze, dikke, stroperige vloeistof die in zowel planten als dieren gevonden kan worden. Voor huidverzorging wordt het uit planten gehaald, of wordt het kunstmatig gemaakt. 

Het is een bevochtiger, wat betekent dat het ingrediënt helpt bij het vasthouden van vocht en het vocht van diepere huidlagen naar de buitenste huidlagen te trekken. Bovendien trekt het vocht uit de lucht, voor zelf verdere hydratatie. Het wordt weleens vergeleken met hyaluronzuur voor de ‘arme man’. 

Wat zijn de voordelen van glycerine voor de huid?

Voor het geval het nog niet duidelijk was: glycerine is super hydraterend! Daarnaast is het één van de weinige hydraterende ingrediënten die langdurige (na het aanbrengen) resultaten biedt.

Waarom is het terug te vinden in zo veel huidverzorgingsproducten?

Wanneer we kijken naar de formulering van producten, ligt het voordeel van glycerine in het feit dat het voorkomt dat producten uitdrogen en helpt het ook bij het behouden van het product. Een andere reden dat dit ingrediënt in bijna alle huidverzorgingsproducten zit, is omdat het geschikt is voor bijna ieder huidtype. Ook mensen met een gevoelige huid hebben eigenlijk (bijna) nooit last bij het gebruik van dit ingrediënt.

Hoe verwerk je dit ingrediënt in jouw huidverzorging?

Het antwoord is simpel: zoek een crème met glycerine erin. Daarnaast is het ook terug te vinden in sommige reinigingen, waarmee je voorkomt dat alle vocht van de huid onttrokken wordt. 

Huidverzorging bij Purity Skincare Veldhoven

Wist je dat je bij onze salon jouw huidverzorgingsproducten ook via de webshop kunt bestellen? Klik hier om naar onze webshop te gaan. Kom je er niet helemaal uit, stuur jouw bestelling van naar puritysalon@hotmail.com of bel/ app naar 06-832 434 69Maak een afspraak