Loader
 

Vind een huidverzorgingsroutine die bij je past!

huidverzorging

Vind een huidverzorgingsroutine die bij je past!

Je hebt reinigingsproducten, toners, crèmes, oogcrèmes, zonneproducten en nog veel meer. Het kiezen van de juiste producten voor jouw huidverzorgingsroutine kan erg lastig zijn. Er is zoveel keuze en zoveel merken die zich de ‘beste’ noemen. Maar maak je niet druk. Wij zien hier om je een handje te helpen om een huidverzorgingsroutine die perfect bij jouw huid past te kiezen. Daarbij is de eerste stap om uit te zoeken welk huidtype jij hebt.

Wat is jouw huidtype?

Over het algemeen onderscheiden we 5 verschillende huidtypes. Huidverzorgingsproducten worden vaak ontwikkeld voor een specifiek huidtype, daarom is het belangrijk om dit te weten wanneer je op zoek gaat naar de juiste producten:

Droge huid: kenmerken zijn o.a. schilferige, ruwe en strakke huid.

Vette huid: kenmerken zijn o.a. glimmende, vette huid met grove poriën.

Gecombineerde huid: kenmerken zijn o.a. gedeeltelijk droge huid (vaak de wangen en voorhoofd) en gedeeltelijk vette huid (de neus en de kin).

Gevoelige huid: kenmerken zijn mogelijk een prikkende, of branderig gevoel en/of roodheid en irritaties. 

Normaal: kenmerken zijn o.a. een gebalanceerde, heldere en niet gevoelige huid. Niet vettig en ook niet droog. 

Wanneer je jouw huidtype weet, dan kun je de juiste producten daarbij zoeken. De volgende stap is nu: de juiste volgorde van jouw huidverzorgingsroutine.

Wat is de juiste volgorde van jouw huidverzorgingsroutine?

Stap 1: Reinigen

Reinigen is een belangrijke stap, die helpt bij het verwijderen van vuil, make-up, vervuiling en vettigheid. De huid reinigen kan veel huidproblemen, zoals grove poriën, verstopte poriën en acne voorkomen. 

Stap 2: Tone en behandel

Toners en serums zijn belangrijke producten om de huid te voorzien van extra voedingsstoffen. Zeker serums bevatten een hoge concentratie aan actieve ingrediënten die vaak ingezet kunnen worden voor specifieke huidcondities.

Stap 3: Hydrateer

De volgende stap is om een hydraterende crème aan te brengen. Je kunt kiezen voor een crème die je zowel voor het slapen als in de ochtend kunt gebruiken, maar ook een crème die specifiek is ontwikkeld voor de dag of de nacht. Het hydrateren is een belangrijke stap om de huid gezond te houden. Zelfs als je een vette huid hebt, is hydratatie van groot belang!

Stap 4: Gebruik een oogcrème

De vraag die vaak gesteld wordt: heb je echt een oogcrème nodig? Ons antwoord: ja! De huid rondom de ogen is anders dan de rest van het gezicht. De huid is een stuk dunner. En daarom heeft het ook een andere verzorging nodig. Breng na het hydrateren van de rest van je gezicht een oogcrème aan. 

Stap 5: Bescherm

De laatste stap is het aanbrengen van een SPF, dit is een essentiële stap in elke huidverzorgingsroutine. Bescherm de huid, ook als de zon niet schijnt, tegen schadelijke UV-straling. 

Neem contact op, voor meer informatie over jouw perfecte huidverzorgingsroutine!Maak een afspraak