Loader
 

Vette huid: fabels en feiten

vette huid

Vette huid: fabels en feiten

Wanneer het op een vette huid aankomt, zijn er veel fabels die rond gaan. Dit maakt het moeilijk om tussen alle informatie de juiste te vinden. Gelukkig zijn wij er om je verder te helpen en je te voorzien van de enige echte juiste informatie. Want hoe verzorg je een vette huid nu precies? Hoe houd je een vette huid onder controle? Wij bespreken de meest verspreide fabels en de waarheid over wat je nu wel het beste kunt doen.

Reiniging

Mythe: Een vette huid heeft meer agressieve reinigingsproducten nodig dan andere huidtypes. Je moet ervoor zorgen dat de huid brandschoon is.

Feit: Een vette huid heeft balans nodig. Door een agressieve reiniging te gebruiken, zul je alle natuurlijke talg, oliën en lipiden van de huid verwijderen, wat ervoor kan zorgen dat de huid uitdroogt en daardoor juist meer oliën gaat produceren. Kies daarom liever voor een reiniging die overtollige oliën verwijdert, maar de natuurlijke oliën die de huid nodig heeft laat zitten.

Crème

Mythe: Een vette huid heeft geen crème nodig. Door een crème te gebruiken wordt de huid alleen maar vetter.

Feit: Het tegenovergestelde is juist waar! Hierbij komen we weer terug op het feit dat de huid in balans moet zijn. Mensen met een vette huid hebben vaak een uitgedroogde huid (een huid zonder voldoende water); hun huid probeert te compenseren voor deze droogheid door te veel oliën te produceren.

Zonbescherming

Mythe: Blootstelling aan de zon kan helpen bij het uitdrogen van een vette huid.

Feit: Onbeschermde blootstelling aan de zon zal een vette huid niet helpen. Het zal alleen maar meer schade aanbrengen. Terwijl het misschien lijkt of de zon de huid tijdelijk ‘droogt’, het zorgt er uiteindelijk voor dat de huid uitdroogt. Uiteindelijk zullen de talgklieren vervolgens weer gaan overproduceren om de verloren oliën te vervangen, wat leidt tot nog meer olieproductie.

Voeding

Mythe: Wanneer je een vette huid wilt verhelpen, moet je jouw voeding aanpassen.

Feit: Een vette huid is genetisch. Daarnaast is het vaak gelinkt aan hormonen, die de olieproductie in de huid kunnen beïnvloeden. Het is misschien wel waar dat jouw levensstijl (en dus ook eetgewoontes) invloed heeft op de gezondheid van de huid, maar het beste wat je kunt doen voor een vette huid is het streven naar balans.

Lukt het je maar niet om van jouw vette huid af te komen? Wij helpen je graag verder. In onze salon zullen we de oorzaak van jouw vette huid onderzoeken en aan de hand van een huidanalyse zullen wij een op maat gemaakt product- en behandelplan voor je samenstellen. 

Leer hoe je jouw vette huid in balans kunt houden! Maak direct een afspraak of neem contact op voor meer informatie.Maak een afspraak