Loader
 

Vet bevriezen, hoe werkt dat precies?

vet bevriezen

Vet bevriezen, hoe werkt dat precies?

Waarschijnlijk heb je de laatste maanden wel iets over deze populaire behandeling gehoord. Vet bevriezen, ook wel bekend als coolsculpting en/of cryolipolyse, is een behandeling die verkoelende technologieën gebruikt om vetcellen te bevriezen en het lichaam verder aan de slag laat gaan. Jouw hardnekkige vet zou als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dat klinkt misschien wel als te mooi om waar te zijn, toch liegen de resultaten er niet om. Maar het kan nooit kwaad om je eens goed in te lezen, voordat je deze behandeling ondergaat. Lees hier alles wat je moet weten over deze behandeling. 

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt de kop (of worden de koppen) van het apparaat in een vacuüm op het te behandelen gebied aangebracht. Het vet wordt vervolgens in de kop gezogen en zal de huid gaan afkoelen. Vetcellen bevriezen op een warmere temperatuur dan huidcellen, waardoor de rest van de weefsels ongeschonden zullen blijven. 

De afgestorven vetcellen zullen door het natuurlijke proces van het lichaam worden afgevoerd en jouw hardnekkige vet zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het is een non-invasieve behandeling die gebruikt kan worden voor de armen, dijen, rug, buik en onderkin. De behandeling duurt tussen de 45 en 60 minuten.

Resultaten

Elke behandeling worden 20 tot 25% van de vetcellen vernietigd. Nadat de vetcellen zijn bevroren en afgestorven is het vet niet direct verdwenen. Hier gaat tijd overheen, het lichaam zal de afgestorven vetcellen op een natuurlijke manier afvoeren. Na een aantal weken kun je al de eerste resultaten zien, echter duurt het een aantal maanden voordat de resultaten goed zichtbaar zijn. Voor het optimale resultaat worden er meerdere behandelingen aangeraden. 

Geschikt voor

De behandeling is niet bedoeld om af te vallen, maar is geschikt voor mensen die af willen van hun hardnekkige vet. Vermijd deze behandeling bij losse huid, wanneer je zwanger bent en wanneer je niet goed tegen de kou kunt. 

Voor- en nadelen

Voordelen

  • Non invasief (er wordt niet met naalden of messen gewerkt)
  • Pijnloze behandeling (het kan wat onprettig aanvoelen tijdens de behandeling)
  • Relatief korte behandeltijd (de behandeling duurt gemiddeld een uur)
  • Korte herstelperiode (je kunt direct weer aan de slag met je dagelijkse routine)

Nadelen

  • Bijwerkingen (denk aan roodheid, gevoeligheid, zwelling en gevoelloosheid van het te behandelen gebied)
  • Meerdere behandelingen nodig (voor het beste resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig, met een tussenperiode van minimaal 6 weken)

Vet bevriezen bij Purity Skincare

Heb je nog vragen over deze behandeling? Onze ervaren specialist beantwoord ze graag! Lees hier meer over deze behandeling, neem vrijblijvend contact op, of maak direct een afspraak.Maak een afspraak