Loader
 

Veelgestelde vragen over spray tan

Veelgestelde vragen over spray tan

Het is zomer! Dat betekent dat de korte broekjes en rokjes weer uit de kast zijn gekomen. Maar heb jij ook nog steeds een witte buik, witte armen en benen? Kies dan voor spray tan! Spray tan is de perfecte manier om in een uur een zomerse tint te krijgen, op een verantwoorde en veilige manier. Maar hoe lang blijft het dan precies zitten en wordt je dan niet oranje? Wij beantwoorden al jouw vragen:

Hoe lang duurt een spray tan behandeling?

Een behandeling duurt ongeveer 10 minuten. Soms iets sneller en soms iets langer. Kom je voor het eerst? Dan duurt de behandeling wel iets langer, dan zal de behandeling en naverzorging eerst worden uitgelegd. Ná de behandeling moet je soms nog even 5 minuten drogen en krijg je tips hoe je jouw zomerse kleur zo lang mogelijk kan behouden. Alles bij elkaar opgeteld ben je ongeveer 20-30 minuten bezig in de salon. 

Word ik oranje van spray tan?

Dit is een veelvoorkomend misverstand en die willen we nu graag ontkrachten! De oranje kleur die je associeert met een spray tan wordt veroorzaakt door caroteen, die vroeger in spray tan zat. Tegenwoordig zit er geen caroteen meer in de spray tan en de spray tan bij Purity Skincare is van hoge kwaliteit. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je oranje wordt!

Hoe werkt spray tan?

Met een speciaal apparaat wordt DHA vloeistof verspreid over de huid (door middel van een spray). DHA is een kleurloos suikerriet, die de dode huidcellen bij aanraking bruin kleurt. Wanneer de dode huidcellen afvallen, zal de kleur ook minder worden. 

Hoe lang blijft het zitten?

Het resultaat kan 5 tot 7 dagen blijven zitten, als je het goed verzorgt. Breng bijvoorbeeld een vochtinbrengende crème aan en voorkom dat je de huid gaat scrubben. Dep je lichaam droog na het douchen, in plaats van te wrijven. 

Waarom zou je kiezen voor spray tanning?

Het is niet alleen een hele snelle manier om een zomerse teint te krijgen, je hebt er ook helemaal geen zon voor nodig! Het gehele jaar heb je een lekker tintje. Met als grote voordeel: de huid beschadigd niet. Het is namelijk helemaal niet goed voor de huid, om deze te lang bloot te stellen aan de zon. 

Hoe kun je jezelf voorbereiden voor spray tan?

Je kunt je zeker voorbereiden op de behandeling, voor een beter resultaat. Scrub de huid daarom de dag vóór de behandeling en breng de dag ervoor en dezelfde dag geen crèmes of bodylotions aan. Draag daarnaast donkere loszittende kleding als je naar de behandeling gaat. Draag ook geen make-up, deodorant of parfum.

Voor wie is het geschikt?

Eigenlijk voor iedereen die een gezonde bruine tan wilt hebben! De behandeling is ook geschikt voor mannen die op een verantwoorde manier willen tannen. 

Waar kan ik terecht voor spray tanning?

Bij Purity Skincare! Wij hebben zowel spray tanning bij ons in de salon, of spray tan voor thuis. Lees hier meer over de behandeling bij ons in de salon.Maak een afspraak