Loader
 

Top tips voor een stralende huid

stralende huid

Top tips voor een stralende huid

Een zichtbaar teken van een gezonde huid, is een natuurlijke gloed (natural glow) of stralende huid. Maar door onder andere oorzaken zoals een gebrek aan slaap, stress, leeftijd en wat je eet, kan je beroven van jouw natuurlijke glans. Gelukkig kun jij jouw natuurlijke gloed weer terugkrijgen, met een aantal van onze tips! 

  1. Reinig regelmatig

De sleutel van een stralende huid, is starten met een schone basis. Zorg daarom dat je de huid goed reinigt, waardoor je vuil, oliën en vervuilende deeltjes die de huid kunnen verstoppen verwijdert. Reinig de huid nadat je wakker wordt en voordat je gaat slapen. 

  1. Scrub de huid

Eén van de beste manieren om de huid op lange en korte termijn te verhelderen en om de natuurlijke gloed een boost te geven, is door te exfoliëren. Door dode huidcellen van de huid te verwijderen, wordt de huid gladder en meer helder, waardoor het licht reflecteert. Gebruik daarom 1-2 keer per week een scrub, om dode huidcellen te verwijderen. 

  1. Hydrateer en bescherm

De volgende stap is om de huid te hydrateren. Want een huid die hydrateert, reflecteert ook licht. Hierdoor krijgt de huid een natuurlijke gloed. Zorg er daarnaast voor dat je de huid goed beschermt met een SPF. UV-straling kan de huid namelijk beschadigen. 

  1. Zoek voor verhelderende ingrediënten

Kijk bij de keuze van jouw huidverzorgingsproducten goed naar de labels. Zoek voor woorden als ‘verhelderend’, ‘egaliserend’ en zoek voor actieve ingrediënten zoals: vitamine C en niacinamide (vitamine B3).

  1. Gebruik dagelijks een crème

Gebruik niet alleen maar een crème als de huid droog aanvoelt. Een gebrek aan hydratatie zal jouw huidteint grauw maken en kan rimpels ook benadrukken. Gebruik dagelijks een crème om de huid gehydrateerd te houden. 

  1. Gebruik een gezichtsmasker

Wil je de huid even extra verwennen? Kies dan voor een gezichtsmasker. Een masker zorgt ervoor dat de huid direct wordt verstevigd en een natuurlijke gloed krijgt. 

  1. Geef het gezicht een massage

Een massage is niet alleen maar goed voor het ontspannen van spieren. Door de huid elke dag te masseren (in circulaire bewegingen), tijdens het reinigen, zorg je dat de huid een natuurlijke levendigheid krijgt. 

  1. Hydrateer van binnenuit

Vergeet de huid niet ook van binnenuit te hydrateren! Een goede hydratatie is direct gerelateerd aan de celvernieuwing in de huid. Dé sleutel voor een natuurlijke gloed. Zorg daarom ook dat je genoeg waterrijk voedsel eet (‘eat your water’). 

  1. Gebruik een highlighter

Naast de juiste huidverzorging, kun je ook make-up gebruiken om een handje te helpen. Met behulp van een highlighter, zorg je dat je straalt als nooit tevoren. Natuurlijk behaal je alleen de beste resultaten, als de basis ook goed is! Dat betekent huidverzorging eerst en make-up op de tweede plaats. Kies daarbij voor minerale make-up, zodat de poriën niet zullen verstoppen.

  1. Kom langs voor een professionele gezichtsbehandeling

Om zeker te zijn van een natural glow, dan raden we je aan om eens in de zoveel tijd langs te komen voor een professionele gezichtsbehandeling. Bij ons in de salon hebben we verschillende behandelingen die werken op de glow. We hebben voor ieder wat wils. 

Ben jij benieuwd welke behandeling bij jou past? Neem dan contact op met onze specialist. Zij geeft jou een persoonlijk advies voor een natuurlijke glow.Maak een afspraak