Loader
 

Huidkenmerken

Wat voor huidtype heb jij?

HUIDVEROUDERING

Wanneer een mens ouder wordt verandert de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan. Behalve het natuurlijke verouderingsproces bestaat ook de extra snelle huidverandering door overmatige blootstelling aan zonlicht.

GEVOELIGE HUID

Een van de kenmerken van een gevoelige huid is roodheid en een branderig gevoel. Roodheid verdwijnt over het algemeen nooit helemaal, of de huid nu van nature gevoelig is of gevoelig is geworden. Maar je kunt roodheid wel verminderen en erger voorkomen. Lees hieronder meer over de gevoelige huid.

PIGMENTVLEKKEN

Melanine beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen en absorbeert de warmte van de zon. Maar door een overmatige productie van melanine door een te veel aan de zon, hormonen en ook door littekens krijgt de huid pigmentvlekken of verkleuringen. Wil jij meer weten over pigmentvlekken en wat je hier aan kunt doen?

DROGE HUID

Kou en wind kunnen de huid uitdrogen waardoor de natuurlijke huidvetten verminderen. Door langdurige blootstelling aan zon verdampt vocht uit de huid. Centrale verwarming droogt de huid ook uit.

ONZUIVERE HUID

Een huid die gevoelig is voor acne en ontstekingen wordt heel vaak geassocieerd met puberteit. Volwassenen kunnen ook te maken krijgen met acne en ontstekingen. Maar velen weten niet dat dit te verhelpen is!

Maak een afspraak