Loader
 

Veelgestelde vragen over BT-titan Microneedling

microneedling

Veelgestelde vragen over BT-titan Microneedling

Eén van onze favoriete behandelingen bij ons in de salon is toch wel microneedling! Niet alleen kan deze fantastische behandeling worden ingezet voor diverse huidproblemen, bovendien verbetert de behandeling ook nog eens de algehele gezondheid van de huid. Dé perfecte behandeling als je jouw huid wilt verbeteren.

Meer weten? Lees hier dan de meest gestelde vragen met betrekking tot microneedling:

Hoe werkt microneedling?

Bij een microneedling behandeling worden fijne naaldjes gebruikt, waarmee kleine verwondingen worden gemaakt in de bovenste laag van de huid. Dit zorgt ervoor dat het natuurlijke herstelproces van de huid wordt geactiveerd. Het lichaam wordt gestimuleerd om nieuwe collageen en elastine aan te maken, beide belangrijk in het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Ook de algehele huidtextuur wordt hierdoor verbeterd. 

Wat zijn de voordelen van microneedling?

Het grootste voordeel van microneedling is dat het kan worden ingezet bij veel verschillende huidproblemen. Naast dat het de algehele gezondheid van de huid verbetert, kan de behandeling ingezet worden voor: acne (niet actieve), littekens, fijne lijntjes en rimpels, verslapping, hyperpigmentatie, grove poriën, ruwe huidtextuur en striae.

Wat is de downtime na microneedling?

Na de behandeling kun je last krijgen van roodheid en lichte zwelling. Daarom raden we je aan om direct ná de behandeling geen belangrijke afspraken te plannen. Over het algemeen zijn deze bijwerken na 24 uur verdwenen. 

Hoe veel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het te behalen resultaat. Over het algemeen raden we minimaal 4 behandelingen aan voor het optimale resultaat, met een tussenperiode van 4 weken. De resultaten zullen nog een paar maanden ná de behandeling doorwerken. Om het resultaat te behouden en de resultaten nog verder te bevorderen raden we je aan om elke 6 weken terug te komen voor een behandeling.

Is de behandeling pijnlijk?

Over het algemeen voelen klanten een milde ongemak tijdens de behandeling. Echter wordt het niet als pijnlijk ervaren.

Wat zijn de nazorginstructies?

Om het herstel van de huid te garanderen vragen we klanten de eerste 24 uur ná de behandeling de volgende instructies te volgen:

  • Vermijd direct zonlicht en blootstelling aan schadelijke UV-stralen
  • Ga niet zwemmen of dompel je huid niet in het water
  • Vermijd sporten of andere activiteiten waarbij je veel zweet
  • Breng geen lotion of make-up aan

Verdere nazorginstructies zul je ná de behandeling meekrijgen van de specialist.

Is microneedling geschikt voor mij?

Microneedling is in principe geschikt voor alle huidtypen en iedereen die zijn huid wilt verbeteren. Er zijn een aantal uitzonderingen. Zo behandelen wij niet bij actieve ontstekingen (waaronder actieve acne). Alhoewel de behandeling volledig veilig is, wordt het afgeraden wanneer je zwanger bent of bij bepaalde acne medicatie.

Wat zijn de voordelen van de BT-titan?

Bij Purity Skincare werken we alleen met de allerbeste apparatuur. Voor onze microneedling behandeling werken wij met de bt-titan MN microneedling unit. Dit hoogwaardige microneedling apparaat heeft maar liefst 5 verschillende standen. Het bedrijf achter het apparaat heeft ruim 30 jaar ervaring in de productie van medische en cosmetische apparatuur. Het apparaat heeft een FDA en CE certificaat en is daarmee officieel erkend en veilig bevonden.

Hoe maak je een afspraak?

Ben je al helemaal overtuigd van de voordelen van microneedling, maak dan gemakkelijk een afspraak: KLIK HIER. Meer weten? Neem dan contact op met onze specialist, zij zal al jouw vragen beantwoorden.Maak een afspraak