Loader
 

Is de huid van een man echt anders dan de huid van een vrouw?

huid van een man

Is de huid van een man echt anders dan de huid van een vrouw?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: ja! Er zit echt verschil tussen de huid van mannen en de huid van vrouwen. En dat betekent ook dat de huid van een man ook specifieke huid behoeftes heeft, die mogelijk verschillen van een vrouw. Maar wat zijn de verschillen precies? Hoe verschilt een mannenhuid dan precies van een vrouwenhuid?

Structurele verschillen

Naast dat mannen gezichtshaar hebben zijn er ook structurele verschillen tussen mannen en vrouwen. De huid van mannen is bijvoorbeeld ongeveer één kwart dikker dan een vrouwenhuid. Dit komt doordat de stimulatie van androgeen (testosteron) zorgt voor een toename van de dikte van de huid. Naast dat mannen dus een dikkere huid hebben is de huidtextuur van mannen ook nog eens dikker. Maar dan zijn niet de enige verschillen, ook als het gaat om acne, is dat bij een mannelijke huid net iets anders.

Acne

Talg en olie en de productie daarvan is ook verschillend voor vrouwen en mannen. Na de puberteit is de talgproductie voor mannen groter dan voor vrouwen. Dit wordt veroorzaakt door androgeen bij mannen, waardoor mannen vaak langer acne hebben. Mannen hebben daarentegen kleinere olie-afscheidende talgklieren, maar hebben over het algemeen wel een vettere huid dan vrouwen hebben. 

Collageen productie

Ongeacht de leeftijd hebben mannen een hogere collageen dichtheid dan vrouwen. Er wordt weleens gezegd dat de huid van vrouwen ongeveer 15 jaar ouder is dan de huid van vrouwen, aangezien collageen direct verband houdt met huidveroudering. Echter zien we vaker dat mannen minder goed letten op hun huidverzorging en bescherming tegen de zon, waardoor dit ‘leeftijdsverschil’ in de huid niet altijd zichtbaar is. 

Gezichtshaar

Het gezichtshaar is al even kort langs gekomen. Doordat mannen moeten scheren heeft de huid van de man ook een andere behoefte. De intense exfoliatie als gevolg van het scheren kan ervoor zorgen dat mannen een jeugdige uitstraling krijgen. Echter kan scheren de huid ook irriteren en kun je ook last krijgen van ingegroeide haren. Zorg er daarom voor dat je jouw mesje geregeld vervangt en droog maakt, wanneer deze nat is geworden.

De huid van mannen is dus inderdaad verschillend dan van vrouwen. En daarom heeft het soms ook andere verzorging nodig. Bij Purity Skincare hebben wij een gezichtsbehandeling die zich specifiek op de behoeften van de huid van een man is gericht. Ben jij benieuwd naar deze behandeling? Neem dan contact op of maak direct een afspraak.Maak een afspraak