Loader
 

Kun je de huid ook te vaak wassen?

huid wassen

Kun je de huid ook te vaak wassen?

Je weet vast wel dat je de huid dagelijks moet reinigen, maar er zit veel meer achter dan je misschien denkt. Weten hoe vaak je het gezicht moet wassen en welke producten je moet gebruiken is belangrijk om jouw huid in optimale gezondheid te houden. Gedurende de dag kan er vuil, olie en zweet verzamelen op de huid, daarom is het van groot belang om de huid dagelijks twee keer te reinigen met een milde reiniging. Maar wist je dat je de huid ook te vaak kunt wassen? 

Kun je de huid ook te vaak wassen?

Terwijl je het vuil, make-up en overtollige oliën van de huid wilt verwijderen om verstopte poriën te vermijden, wil je voorkomen dat je essentiële oliën van de huid verwijdert. De huid produceert gezonde oliën die de huid helpen beschermen tegen bacteriën. En door de huid te vaak te wassen kun je deze essentiële oliën ook verwijderen. Wanneer je huid droog, strak en geïrriteerd aanvoelt, is de kans groot dat je de huid te veel hebt gereinigd. 

Hoe vaak reinigen, is te vaak?

Als een algemene regel, raden we je aan om de huid twee keer per dag te reinigen. Eén keer nadat je wakker wordt en één keer voordat je gaat slapen. Afhankelijk van jouw huidtype, moet je de huid misschien vaker of minder vaak reinigen. Soms is het bijvoorbeeld aan te raden om de huid te reinigen na een intense work-out sessie. Gebruik als je de huid vaker dan twee keer reinigt een milde cleanser.  

Wat voor een reiniging moet je gebruiken?

Reinig jij de huid niet vaker dan één of twee keer per dag, maar is jouw huid nog steeds ontstoken, dan kan het zijn dat je het verkeerde product gebruikt. Gebruik in plaats van een harde reiniging en milde reiniging, die de huid niet uitdroogt. Vermijd een warm bad en een warme douche bij het reinigen van de huid, gebruik daarvoor in de plaats lauwwarm water. Wees bovendien een beetje voorzichtig met de huid, wanneer je deze reinigt. 

Conclusie

Het reinigen van de huid is een essentiële stap in jouw huidverzorging. Let daarbij op dat je wel het juiste product gebruikt, die bij jouw huidtype past. Reinig de huid twee keer per dag en volg dit op met een serum en voedende crème. Weet je niet zeker of je de juiste huidverzorging gebruikt, informeer dan bij onze specialist voor een op maat gemaakt behandel- en/of productplan.Maak een afspraak