Loader
 

Het belang van het reinigen van het gezicht!

Het belang van het reinigen van het gezicht!

Om een gezonde en stralende huid te krijgen, moet je de huid goed verzorgen. Maar hoe ziet een goede huidverzorgingsroutine er precies uit? In deze blog focussen wij ons op de eerste en misschien wel belangrijkste stap van jouw routine: de reiniging. Wanneer je de huid goed verzorgt, zul je meteen een verschil zien aan de huid. Maar waarom is een reiniging dan zo belangrijk? Wij leggen het je uit:

Het belang van een reiniging

Voor een mooie en gezonde huid is een reiniging een onmisbare stap. Zweet en oliën kunnen zich ophopen op het gezicht wanneer je slaapt en overdag kunnen er bacteriën en vuil ophopen op het gezicht. Daarom is het belangrijk, onafhankelijk van wat je op een dag doet, dat je het gezicht dagelijks (twee keer per dag) reinigt! Het reinigen van het gezicht heeft de volgende voordelen:

  • Geeft je een fris gevoel – vind je het ook niet een heerlijk gevoel! Een schoon gezicht, na een lange dag?
  • Bereidt de huid voor op de crème – een schone huid absorbeert de producten die je aanbrengt beter. Waardoor deze producten ook beter zullen werken.
  • Verhelpt verstopte poriënde poriën kunnen verstopt raken door oliën, vuil en bacteriën. Door de huid te reinigen, voorkom je dat de poriën verstoppen. 
  • Geeft je een stralende huid door een gereinigde huid ziet de huid er op zijn best uit. Wanneer je de huid reinigt zul je een heldere en stralende huid krijgen.

Reinig de huid juist

Nu we je hebben overtuigd van het belang van een reiniging, komt de volgende stap. Hoe reinig je het gezicht op een goede manier? Wil jij een gezonde en stralende huid? Volg dan de volgende stappen om jouw huid te reinigen:

  • Was je handen

De handen zijn een bron van bacteriën en wanneer je het gezicht gaat wassen zonder je handen schoon te maken, zullen deze ook op het gezicht komen. Was daarom altijd je handen voordat je het gezicht gaat reinigen.

  • Gebruik een reinigingsproduct

Was de huid niet alleen met water. Water is namelijk niet voldoende om alle overtollige oliën en bacteriën te verwijderen. Gebruik daarom een reiniging. Kies daarvoor wel een reiniging die bij jouw huidtype/ huidprobleem past! Vermijd het gebruik van zeep om het gezicht te reinigen. 

  • Lauwwarm water

Reinig het gezicht met lauwwarm water (en jouw reinigingsproduct natuurlijk). Wanneer je te heet water gebruikt kan dit de huid uitdrogen. Pas vooral op als je de huid reinigt onder de douche!

  • Wees zachtjes

De huid van het gezicht is gevoeliger dan de huid van de rest van het lichaam. Het is daarom belangrijk dat je daar ook voorzichtig mee omgaat. Het is niet de bedoeling dat je de huid gaat scrubben als je een reiniging gebruikt. En ook niet als je het gezicht droogt. Dep het gezicht droog met een zachte handdoek.

  • Reinig twee keer per dag

Wij raden aan om het gezicht 2x per dag te reinigen. Niet meer en niet minder. Het is niet goed om het gezicht namelijk te vaak te reinigen, hierdoor strip je de huid van haar natuurlijke oliën.

  • Exfolieer, maar niet te vaak

Exfoliëren is ook een belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine om de huid schoon te houden. Doe dit echter niet te vaak! Exfolieer de huid maximaal 1-2 keer in de week. 

Bestel jouw reinigingsproducten gemakkelijk online, op onze webshop!

reinigenMaak een afspraak