Loader
 

Henna Brows: de perfecte oplossing voor vol ogende wenkbrauwen!

Henna Brows: de perfecte oplossing voor vol ogende wenkbrauwen!

Ben jij het zat om elke dag jouw wenkbrauwen te moeten tekenen. De tijd die erin gaat zitten om jouw wenkbrauwen in de juiste vorm te krijgen, en dan moeten ze ook nog eens gelijk zijn… Maar durf jij nog niet de stap te zetten naar permanente make-up? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou: Henna Brows. 

Wat zijn henna brows?

Henna brows zijn een manier om zowel de wenkbrauwharen als de huid onder de wenkbrauwen te kleuren/ verven. Gemiddeld blijft dit op de haren 6 weken zitten en 2 tot 10 dagen op de huid. Het is de perfecte manier om de wenkbrauwen te vormen en vullen, zonder dat je ze elke dag hoeft te tekenen of dat je permanente make-up nodig hebt. 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De behandeling begint altijd met het reinigen van de huid en wenkbrauwharen, zodat de henna beter zal hechten. Daarna worden de wenkbrauwen gemeten en gevormd, waarbij je dus ook wat input kan geven met betrekking tot jouw wensen. Daarna wordt een witte crème rondom de wenkbrauwen aangebracht, waar de henna niet zal hechten. Dit zorgt ervoor dat de vorm van de wenkbrauwen perfect gevormd zullen worden. 

Nadat deze crème/ substantie is aangebracht, is het tijd voor de henna. Het wordt voorzichtig aangebracht en nadat het is aangebracht, moet het 10-20 minuten intrekken. Wanneer dit is gedaan wordt het overige weggeveegd en worden de wenkbrauwen gevormd (epileren of waxen). 

Wat zijn de voordelen van deze behandeling?

  • Henna brows kleuren zowel de huid als de haren voor een vollere en 3D effect;
  • Het is perfect voor mensen die weinig wenkbrauwharen hebben;
  • Het bevat relatief weinig chemicaliën en harde ingrediënten, wat het perfect maakt voor een gevoelige huid;
  • Het blijft rond de 6 weken zitten op de wenkbrauwharen;
  • Het blijft rond de 2-10 dagen zitten op de huid;
  • Henna is ook perfect om te gebruiken op grijze haartjes.

Wat zijn de nadelen van de behandeling?

  • Heb je een vette huid, dan zal het minder goed pakken op de huid;
  • Probeer de wenkbrauwen zo min mogelijk aan te raken na de behandeling. Op deze manier zal het zo lang mogelijk blijven zitten;
  • Bij mensen met huidcondities als eczeem en psoriasis, zal het ook minder goed blijven zitten;
  • Het resultaat is beter zichtbaar bij mensen met meer wenkbrauwharen;

Wat is het verschil tussen henna brows en het verven van de wenkbrauwen?

Naast dat het ook op de haar wordt aangebracht, zijn de resultaten ook langer zichtbaar. Bij henna brows blijven de resultaten tot 6 weken zichtbaar, terwijl het bij traditionele wenkbrauwverf 2 tot 4 weken zichtbaar blijft. 

Benieuwd naar onze henna brows behandeling? Lees hier dan meer, of maak gemakkelijk een afspraak online. Ben je op zoek naar een meer duurzame oplossing, lees hier dan meer over onze permanente make-up behandeling.Maak een afspraak