Loader
 

Haarvrij de zomer in!

Haarvrij de zomer in!

Je leest de titel goed; haarvrij de zomer in… Want wil jij je deze zomer niet meer hoeven scheren, harsen of een andere vorm van ontharen? Dan is nu het moment om te beginnen met IPL haarverwijdering om definitief afscheid te nemen van jouw haren. IPL is een effectieve manier om haargroei op lange termijn te verminderen. Het is een veilige methode die wordt gebruikt om ongewenste haren te verwijderen. Kun je je het al voorstellen? Je hoeft niet meer je benen of oksel te scheren… Dat klint toch als muziek in de oren. Maar voordat je begint met deze behandelingen beantwoorden wij al jouw vragen:

 

Wat zijn de voordelen van definitief ontharen (IPL)?

  • Minimale bijwerkingen – Er zijn slechts een aantal kleine bijwerkingen bekend van een IPL behandeling en de meeste duren niet langer dan een paar dagen. 
  • Kosten besparend – Wanneer je het proces begint hoef je geen geld meer uit te geven aan regelmatige en dure harsbehandelingen, ontharingscrèmes en andere ontharingsmethodes. Het kost aanvankelijk misschien wat meer, maar het is zeker een goede lange termijn investering. 
  • Geen ingegroeide haren – In tegenstelling tot harsen, epileren en threaden heb je hierbij geen last van die pijnlijke ingegroeide haren. Daarnaast zul je ook geen last meer hebben van scheerwondjes of irritatie.
  • Geen haargroei afwachten – Wanneer je bijvoorbeeld wilt harsen, moet je de haren tot een bepaalde lengte laten groeien. Dit is bij IPL niet nodig. Het is de bedoeling dat je tussen 48 uur en 24 uur voor de behandeling nog een keer scheert. 
  • Snelle behandeling – De behandelingen zijn erg snel. De behandeling is wel afhankelijk van het te behandelen gebied. 

 

Wat zijn de nadelen van definitief ontharen?

Om een goed beeld te krijgen van de behandeling kunnen krijgen, kunnen we de nadelen natuurlijk niet negeren. Wij zetten de nadelen voor jou op een rijtje:

  • De kosten van de behandelingen.
  • Het kost tijd, aangezien meer behandelingen nodig zijn met een tussenperiode.
  • Zorg dat je voor en na de behandeling niet gaan zonnen (ook geen zonnebank). 

 

Wat zijn de bijwerkingen van de behandeling en is het pijnlijk?

Zoals we ook al bij één van de voordelen hebben besproken zijn de bijwerkingen van de behandeling minimaal. Na de behandeling kan de huid tekenen van irritatie vertonen. Denk hierbij aan roodheid, zwelling, jeuk en een tintelend gevoel. Dit is normaal en zou binnen een aantal uur weg moeten trekken. De huid kan na de behandeling ook wat gevoeliger aanvoelen. Zorg dat je de huid extra beschermt tegen UV-straling. 

De behandeling is niet pijnlijk. Sommige klanten ervaren wat ongemak tijdens de behandeling, maar beschrijven dit niet als pijnlijk. 

 

Meer weten?

Wil jij meer weten over de behandeling? Lees dan de FAQ van de IPL behandeling op onze website. Daarnaast kun je ook altijd informeren bij onze specialiste. Is IPL definitief ontharen wat voor jou? Maak dan gewoon gemakkelijk een afspraak!

haarvrij IPL definitief ontharenMaak een afspraak