Loader
 

Haal het meeste uit jouw retinol! Hoe breng je het aan?

Haal het meeste uit jouw retinol! Hoe breng je het aan?

Grote kans dat je wel bekend bent met het ingrediënt retinol (of dat je er in ieder geval een keer van gehoord hebt). Het ingrediënt staat bekend om haar anti-aging eigenschappen. Maar weet jij precies wat het voor de huid kan betekenen?

Wat kan retinol betekenen voor de huid?

Retinol kan ingedeeld worden onder retinoïden, welke zijn afgeleid van vitamine A. Retinol stimuleert de productie van collageen en versnelt de celvernieuwing, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Bovendien worden acne plekjes en verkleuringen vervaagd. Een populair ingrediënt in veel anti-aging producten en de resultaten liegen er niet om!

Hoe breng je retinol aan voor de beste resultaten?

Het is duidelijk dat retinol een effectief ingrediënt is, echter heeft de manier waarop je het aanbrengt veel invloed op het resultaat. Volg deze stappen om het beste uit je product te halen:

Stap 1: Reinig het gezicht met een cleanser en breng een oogcrème aan. 

Stap 2: Wacht een paar minuten en breng het, in tegenstelling tot producten met andere ingrediënten, aan op droge huid.

Stap 3: Gebruik de hoeveelheid ter grootte van ongeveer een erwt en start met aanbrengen vanaf de kin in een opwaartse en naar buiten gerichte beweging. 

Stap 4: Breng vervolgens een crème aan en breng een SPF aan om de huid te beschermen.

Hoe vaak moet je retinol aanbrengen?

Wanneer je start met het gebruik van retinol, kan de huid daar heftig op reageren. Zo kan het rood worden en gaan irriteren. Start je met het gebruik, dan raden we aan om het gebruik op te bouwen. Breng het in eerste instantie om de nacht aan. Gaat de huid irriteren, breng het dan minder vaak aan en bouw het geleidelijk op. Het kan een aantal weken duren voordat de huid gewend. is. Vermijd in eerste instantie het gebruik van retinol met andere ingrediënten die de huid kunnen irriteren (zoals AHA of BHA’s).

Wanneer kun je resultaten verwachten?

Net zoals bij elk ander ingrediënt is consistent gebruik van belang. De resultaten van het gebruik van retinol zullen niet snel zichtbaar zijn, dus wees geduldig. Verbeteringen in de huidtextuur kunnen zelfs tussen de 2 tot 4 maanden duren. Dus vind een product dat bij je past en blijf het gebruiken. 

Ben jij ook enthousiast geworden over dit fantastische multifunctionele ingrediënt? Informeer dan bij Patricia welke producten jij het beste kunt gebruiken. Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen voor een op maat gemaakt advies.Maak een afspraak