Loader
 

Een stralende huid met microneedling

Een stralende huid met microneedling

Microneedling is een veelzijdige huidverbeterende behandeling, waarbij honderden naaldjes in het gezicht prikken. Het klinkt misschien niet als een fijne behandeling, maar de resultaten maken het zeker de moeite waard. De behandeling kan ingezet worden tegen veel verschillende huidproblemen, zoals acne littekens, grove poriën, etc. Hier is alles wat je moet weten over de behandeling:

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij honderden naaldjes worden gebruikt om kleine gaatjes te prikken in de bovenste laag van de huid. Maak je geen zorgen, ze voelen als kleine prikjes en beschadigen de huid niet. Dit stuurt een seintje naar de hersenen dat de huid gewond is, waardoor de collageenproductie wordt gestimuleerd. Het is een veilige behandeling die gebruikt wordt om de textuur van de huid te verbeteren en de strijd aan te gaan met verschillende huidproblemen. Voor het optimale resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig. 

Hoe verzorg je de huid na de behandeling?

Na de behandeling is het belangrijk dat je blootstelling aan de zon vermijdt. Wil je toch naar buiten, bedek dan het gezicht. De huid kan sneller beschadigen wanneer je na de behandeling de zon ingaat. Informeer bij je specialist welke huidverzorgende producten je mag gebruiken. Vermijd het gebruik van make-up, om de huid te laten ademen en drink tot slot ook voldoende water. Maak je geen zorgen, je hoeft niet alles te onthouden! De specialist zal alle nazorginstructies met je doornemen. 

Wat zijn de voordelen van microneedling?

Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden… Maar dan bereik je ook veel goeds voor de huid. De behandeling heeft vele voordelen, zoals:

  1. Vermindert fijne lijntjes en rimpels – de behandeling stimuleert de productie van collageen en elastine in de huid, wat zorgt voor een jeugdige gloed. Wanneer de collageen levels toenemen, wordt de huid soepeler en meer elastisch. Fijne lijntjes en rimpels worden vermindert. 
  2. Verstrakt de huid – zie punt 1!
  3. Minimaliseert zichtbare littekens – uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de behandeling helpt bij het minimaliseren van acne littekens. 
  4. Minimaliseert pigmentatie en zonneschade – de behandeling verfrist het uiterlijk van de huid door de zichtbaarheid van pigmentatie te verminderen. 
  5. Verkleint poriën – als je denkt dat de behandeling de poriën vergroot, dan heb je het mis. Door de collageenproductie rondom de poriën te stimuleren krimpen de poriën. 
  6. Verbetert opname huidverzorgingsproducten – de meeste huidverzorgingsproducten die je aanbrengt op de huid, worden niet goed geabsorbeerd. Hierdoor neemt de effectiviteit af. Microneedling zorgt ervoor dat de huid de huidverzorgingsproducten beter absorbeert. 

 

Microneedling bij Purity Salon

Wil jij meer weten over deze fantastische behandeling? Lees hier dan meer. Heb jij nog vragen over deze behandeling of wil je gewoon direct een afspraak maken, neem dan direct contact met ons op.

microneedlingMaak een afspraak