Loader
 

Een huidverzorgingsroutine samenstellen voor beginners

huidverzorging

Een huidverzorgingsroutine samenstellen voor beginners

Wil je wel huidverzorging gebruiken, maar weet je niet waar je moet beginnen? In deze blog lees je alles over de basis van huidverzorging. Van begin tot het eind, stellen we een dagelijkse huidverzorgingsroutine voor je samen. Door alle keuze aan producten, lijkt het misschien lastig om de juiste producten te kiezen. Maar wanneer we de behoeften van jouw huid identificeren, wordt dit meteen een stuk makkelijker!

Stap 1: Reiniging

Los van wat jouw huid nodig heeft, is een reiniging een essentiële stap in iedere huidverzorgingsroutine. Een reiniging in de ochtend is belangrijk om dode huidcellen te verwijderen die zijn afgegeven door de huid in de nacht. In de avond is een reiniging belangrijk om make-up resten te verwijderen en het vuil dat gedurende de dag op het gezicht is gekomen. Door deze stap over te slaan is de kans groot dat de poriën verstopt zullen raken, waardoor puistjes kunnen ontstaan. 

Kies een reiniging die perfect bij jouw huidtype past. Breng de reiniging ter grootte van een erwt aan op de vingers en gebruik wat water om het op het gezicht aan te brengen. Beweeg de vingers in een cirkelvormige beweging over het gezicht en spoel het na het reinigen goed van het gezicht.

Stap 2: Exfoliëren

Nu we die dode huidcellen hebben verwijderd, is de volgende stap om te exfoliëren. Doe dit maximaal 1 tot 2 keer in de week. Dit is de perfecte manier om de poriën een grondige reiniging te geven, waardoor je het vuil weghaalt wat met een reiniging alleen niet lukt.  

Gebruik bijvoorbeeld een scrub met AHA’s en BHA’s. De perfecte ingrediënten om de huid grondig te reinigen. 

Stap 3: Behandelen

Dit is de stap waar de producten met een hoog percentage aan actieve ingrediënten te pas komen, namelijk: een serum. Hierbij is het belangrijk dat je een serum kiest die perfect past bij jouw huidige huidconditie. 

Heb je een droge huid? Kies dan voor een serum die een droge huid behandeld. Heb je snel last van acne, dan kies je een serum die de strijd aangaat met acne. En ga zo maar door! Breng het serum aan op jouw vingertoppen, stempel het op het gezicht en verdeel het gelijkmatig over het gehele gezicht. 

Stap 4: Hydrateer

Nu je de huid hebt gereinigd, gescrubd en behandelt is het tijd om de huid te hydrateren. Ook dit is een essentiële stap in ieder zijn/ haar huidverzorgingsroutine. Kies overdag voor een dagcrème die een SPF bevat, en kies voor in de avond een crème die de huid voedt en hydrateert. 

Purity Skincare Veldhoven

Consistentie is essentieel als het gaat om huidverzorging. Zorg dat je deze stappen, iedere dag volgt! Ben er nog steeds niet helemaal uit welke producten bij jouw huidtype en huidconditie past, laat je dan adviseren door onze specialist.Maak een afspraak