Loader
 

DO’s op het gebied van huidverzorging!

DO’s op het gebied van huidverzorging!

De huid is het grootste orgaan van het lichaam, het is daarom belangrijk dat je de huid goed verzorgt. Wanneer je de huid namelijk goed verzorgt, kun je vroegtijdige rimpels, droogheid en andere huidproblemen vermijden. Een goede huidverzorgingsroutine kan echter erg lastig zijn. Wij hebben een aantal dingen die je echt MOET doen voor jou op een rijtje gezet. Wij hopen je op deze manier opweg te helpen, naar jouw perfecte huidverzorgingsroutine.

Drink voldoende water

Dit is één van de belangrijkste stappen voor een goede huid. Je moet de huid niet alleen maar van buitenaf hydrateren met crèmes en serums, maar ook van binnenuit. Naast het drinken van water is het eten van waterrijke voeding (watermeloen, komkommer, etc.) ook erg goed. 

Hydrateer de huid van buitenaf

De huid voeden/ hydrateren is één van de belangrijkste stappen in jouw huidverzorging. Door de huid goed te hydrateren, voorkom je verschillende huidproblemen. 

Exfoliëren

Exfoliëren is belangrijk om dode huidcellen van de huid te verwijderen. Daarom is het ook een onmisbare stap. Kijk wel uit dat je niet vaker dan 1-2 keer per week exfolieert, anders kan het de huid gaan irriteren. 

Neem een gezichtsbehandeling

Soms is het belangrijk om een specialist aan de gang te laten gaan. Laat de huid verzorgen, terwijl jij heerlijk kan ontspannen. De specialist zal je adviseren welke behandeling het beste bij jouw huid past. 

Eet gezond

De huid is een reflectie van de algehele gezondheid. Eet daarom gevarieerd en zorg dat je voldoende vitamines, mineralen en antioxidanten binnenkrijgt. 

Gebruik een SPF

Gebruik het gehele jaar door een SPF om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Dé nummer één oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. 

Neem een spraytan

In plaats van te bakken in de zon, of onder de zonnebank te gaan kun je natuurlijk wel een Spraytan nemen. Dit heeft hetzelfde (misschien wel betere) effect als zonnen, maar dan op een gezonde manier. 

Bescherm de lippen

Vergeet de lippen niet te beschermen met een SPF, zoals je dat ook doet met de rest van de lippen. Kies daarom voor een lippenbalsem met een SPF.

Voldoende slapen

In de nacht is het de tijd dat de huid zich herstelt. Het is niet voor niks dat we het een beauty sleep noemen! Zorg er daarom voor dat je elke nacht minimaal 7-8 uur slaap krijgt. 

Kussensloop wassen

Was jij je kussensloop regelmatig? Nee? Doe dit dan vaker! Al het vuil wat zich verzamelt op je kussen wordt afgegeven aan het gezicht. Zorg er daarom voor dat je jouw kussensloop elke week in de was gooit.

Telefoon schoonmaken

Eigenlijk geldt hier hetzelfde als voor je telefoon. Tijdens het bellen houd je je telefoon tegen het gezicht. Zorg er daarom voor dat je jouw telefoon geregeld even schoonmaakt. 

Heb jij nog meer vragen over de verzorging van jouw huid? Neem dan contact op met één van onze specialistes.

huidverzorgingMaak een afspraak