Loader
 

Do’s & don’ts na een peeling

kuren

Do’s & don’ts na een peeling

Bij Purity Skincare is de chemische peeling een populaire behandeling. En terecht! Een peeling is snel, makkelijk, betaalbaar en bieden een direct resultaat. Met een verscheidenheid van zuren en sterktes, zijn peelings een effectieve manier om bijna elk huidprobleem te behandelen. Van acne tot zonneschade, een peeling doet het allemaal! De perfecte behandeling om celvernieuwing te versnellen en de productie van collageen.

Voor het optimale resultaat is de nazorg essentieel. Wat je wel doet – en ook juist niet doet – maakt veel verschil voor het uiteindelijk resultaat. En ook al kun je na de meeste peelings jouw dagelijkse routine gewoon weer oppakken als voorheen, wij raden altijd aan om de komende dagen voorzichtig te zijn met de huid. Wil jij het meeste uit jouw behandeling halen, lees dan hier onze nazorginstructies:

Reinig, voed en bescherm

Een goede huidverzorging is essentieel. Mogelijk heb je al een vaste huidverzorgingsroutine, maar na een peeling moet je jouw huidverzorging mogelijk herzien voor een paar dagen. 

Gebruik een milde reiniging die zeepvrij is en zacht voor de huid, om onzuiverheden te verwijderen zonder de huidbarrière te verstoren tijdens het helen. Gebruik bij het reinigen koud of lauwwarm water (gebruik GEEN heet water) en vermijd heet water op het gezicht tijdens het douchen voor de eerste dagen. De hitte kan namelijk irritatie veroorzaken. Vermijd de eerste dagen na de peeling ook zware beweging, waarbij je veel gaat zweten en gebruik geen ruwe handdoeken en scrubs. 

Zorg naast een goede reiniging ook dat je de huid voedt en hydrateert. Kies een product met antioxidanten, om mogelijke ontstekingen te verzachten. Kies een crème die bij jouw huidtype past. Vermijd het gebruik van retinol, AHA’s en BHA’s, voor 5-7 dagen na de behandeling. 

De belangrijkste stap in elke huidverzorging is misschien toch wel het gebruik van een SPF. En omdat de huid extra gevoelig is na de peeling, is dit nu nog belangrijker. Wissel bij voorkeur naar een zonnebrand vrij van chemicaliën die speciaal geformuleerd is voor een gevoelige huid. Kies daarnaast voor een SPF van minimaal 30. Probeer het gezicht de eerste week na de peeling uit de directe zon te houden. Blijf in de schaduw, of zet een leuke hoed/ pet op!

Behoud de resultaten

Om de resultaten te behouden, raden we aan om eens in de zoveel tijd terug te komen voor een peeling. Hoe vaak we aanraden om terug te komen, is afhankelijk van jouw huidconditie en de peeling. Over het algemeen raden we 1 behandeling aan, elke 2 tot 6 weken tot het gewenste resultaat is behaald. Wanneer het resultaat is behaald, raden we je aan om het resultaat het onderhouden met de juiste verzorging voor thuis. Kom daarnaast elke 6-8 weken langs voor een peeling bij ons in de salon!

Ben je benieuwd wat een peeling voor jouw huid kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialist of maak direct een afspraak.Maak een afspraak