Loader
 

DON’ts op het gebied van huidverzorging!

DON’ts op het gebied van huidverzorging!

In onze vorige blog hebben we al besproken wat je juist wel moet doen bij het verzorgen van de huid. Er zijn echter ook een aantal dingen die je moet vermijden voor een gezonde huid. Dus ook deze punten hebben we voor jou op een rijtje gezet:

Doe niet teveel

Je huidverzorging hoeft niet per se heel ingewikkeld te zijn. Door het gebruik van teveel producten kun je de huid bijvoorbeeld alleen maar irriteren. 

Teveel koffie drinken

Eén kop koffie per dag is prima en kan ook voordelig zijn, maar teveel koffie kan een uitdrogend effect hebben. En dat is natuurlijk het laatste wat we willen voor onze huid.

Teveel exfoliëren

Zoals we hierboven hebben gezegd, is exfoliëren erg belangrijk, maar je moet dit niet te vaak doen. Wanneer je dit elke dag zou doen, zul je de huid juist uitdrogen en kun je irritatie veroorzaken. 

Gezicht aanraken 

Het is veel makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer het gezicht zo min mogelijk aan te raken. De handen zijn een bron van bacteriën, die je op deze manier over het gezicht verspreid. 

Teveel/ te heet douchen

Probeer niet teveel en niet te heet te douchen, aangezien dit een uitdrogend effect kan hebben op de huid. Wil je wel een keertje extra douchen, breng dan daarna direct een moisturizer aan. 

Teveel producten gebruiken

Gebruik niet teveel producten door elkaar. Blijf bij jouw routine, als je deze gevonden hebt. En wissel niet elke dag van crème, serum, reiniging of scrub. 

Zonnebaden

Of je in de zomer uren gaat bakken in de zon, of onder de zonnebank gaat… doe het NIET! Een klein beetje zon is goed voor de huid, maar teveel blootstelling aan UV-straling zal de huid beschadigen. 

Tandpasta gebruiken voor acne

Heb je een puistje, breng dan vooral geen tandpasta aan op de plekjes. Dit kan de plekjes zelfs erger maken en de huid uitdrogen, 

Puistjes uitknijpen

Het is altijd erg verleidelijk om een puistje uit te knijpen. Maar wist je dat je hierdoor ontstekingen en littekens kan veroorzaken. Gebruik daarvoor in de plaats spot treatments voor jouw puistjes. 

Alcohol drinken

Het is geen geheim dat alcohol slecht is voor het lichaam. En ook voor de huid is dit het geval.. Door alcohol droog je de huid namelijk uit, wat je natuurlijk niet wilt. 

Slapen met make-up

Dit is één van de ergste dingen die je kunt doen! Zorg er daarom voor dat je altijd jouw make-up verwijdert voordat je gaat slapen. Geef de huid de ruimte om te ademen. 

Roken

Net zoals bij alcohol, hoeven we je niet te vertellen dat het slecht is voor het lichaam. Roken zorgt ervoor dat collageen sneller afbreekt en heeft daarnaast een negatief effect op de doorbloeding in de huid. 

Aan hoeveel van bovenstaande punten maak jij je schuldig? Heb jij nog meer vragen over de verzorging van jouw huid? Neem dan contact op met één van onze specialistes.

HuidverzorgingMaak een afspraak