Loader
 

Definitief ontharen – alle feitjes op een rij!

definitief ontharen

Definitief ontharen – alle feitjes op een rij!

Overweeg jij om jouw haren definitief te laten verwijderen? Dan is het belangrijk om je daarop in te lezen. Jezelf nooit meer te hoeven scheren klinkt erg verleidelijk, maar het is wel belangrijk dat je goed inleest op de feiten (en bijwerkingen) voordat je aan definitief ontharen begint. Er zijn veel opties op het gebied van ontharing, maar IPL is één van de weinige opties waarbij je haren definitief kunt verwijderen. Hier zijn een aantal feitjes op een rijtje:

  • De behandeling is NIET pijnlijk

Door middel van lichtflitsen worden haarzakjes verhit en vernietigd. Dit klinkt misschien erg pijnlijk, maar dit is NIET het geval. De meeste klanten ervaren de behandeling niet als pijnlijk. De flitsen kunnen af een toe een prikkend gevoel geven. 

  • Geduld is belangrijk

Voor de resultaten moet je geduldig zijn. Er zijn namelijk meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Om de haren voor ongeveer 90-100% te verwijderen zijn 8-10 behandelingen nodig (afhankelijk van het te behandelen gebied). Tussen deze behandelingen moet je 6 weken wachten. Dit komt omdat elk haartje in een ander stadium zit van groeien en je ook slapende haartjes hebt, die pas kunnen worden vernietigd als ze actief zijn. 

Wil jij volgend jaar zomer haarvrij zijn? Dan is nú de tijd om te beginnen!

  • Scheer voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling is het belangrijk dat je het te behandelen gebied scheert. Doe dit 2 dagen voor de behandeling, voor het meest optimale resultaat. 

  • Snelle behandeling

De behandeling zelf is relatief snel. Dit is wel afhankelijk van het oppervlak van het te behandelen gebied. Kom jij bijvoorbeeld alleen voor de oksels, dan kost dat minder dan 10 minuten! Wil je de gehele benen/ armen/ rug behandelen, dan duurt dit vanzelfsprekend langer. 

  • Gevoeligheid voor de zon

Let bij deze behandeling goed op, dat de huid gevoeliger wordt voor de zon. Vermijd blootstelling aan de zon vóór en na de behandeling zoveel mogelijk. Maar deze zomer, kun je natuurlijk gewoon langskomen voor het behandelen van de oksels (aangezien deze minimaal worden blootgesteld aan de zon). 

  • Na-behandelingen

De meeste mensen geven aan dat er ongeveer 90% van de haren worden verwijderd. Door bijvoorbeeld schommelingen in hormonen, kunnen er opeens haartjes teruggroeien. 

Purity Skin Care

Benieuwd naar deze behandeling? Lees hier dan meer over definitief ontharen bij Purity Skin Care in Veldhoven. Heb je nog meer vragen, stel ze dan gerust aan onze expert op het gebied van definitieve ontharing. Neem contact op voor jouw vragen. Maak een afspraak