Loader
 

De voordelen van het gebruik van retinol

retinol

De voordelen van het gebruik van retinol

Mensen die over retinol hebben gehoord, vallen vaak in twee categorieën. De eerste categorie bestaat uit mensen die echt een obsessie hebben voor retinol, en de andere groep bestaat uit mensen die te bang zijn om het te gebruiken na de geruchten die ze hebben gehoord. En het is zeker waar dat dit ingrediënt de huid kan irriteren in het begin, maar dat weegt zeker niet op tegen de fantastische resultaten. Retinol gaat de strijd aan met een grote variëteit aan huidproblemen. Voor de mensen die nog niet geobsedeerd zijn, hebben we alles wat je moet weten over dit fantastische ingrediënt op een rijtje gezet:

Wat is retinol?

Retinol is een type retinoïde, een actieve vorm van vitamine A. Verschillende onderzoeken laten zien dat het fijne lijntjes en rimpels vermindert en de huidtint en huidtextuur verbetert, door een toename van celvernieuwing en het stimuleren van collageenproductie.

Wat zijn de voordelen van retinol?

Retinol is een multifunctioneel huidverzorging ingrediënt die vele voordelen biedt zoals:

  • Voorkomt acne – door de poriën schoon te houden van vuil en dode huidcellen. 
  • Stimuleert en versnelt celvernieuwing – wat leidt tot celvernieuwing en een heldere en gladde huid. 
  • Stimuleert collageenproductie – om de huid te verstevigen en verslapping te voorkomen. 
  • Vermindert hyperpigmentatie – door de oppervlakkige cellen te exfoliëren, en daardoor pigment te verwijderen. 

Of je nu fijne lijntjes hebt, een grauwe huid, verkleuringen of acne, retinol gaat de strijd aan met al deze huidproblemen. Het ingrediënt staat vooral bekend om haar anti-aging eigenschappen. Je moet wel geduldig en consequent zijn. De resultaten worden namelijk pas na 12 weken zichtbaar zijn, bij regelmatig gebruik. 

Wat zijn de bijwerkingen van dit ingrediënt?

Naast de fantastische resultaten van het ingrediënt staat het ook bekend om haar vele bijwerkingen. Maar wanneer je de producten op de juiste manier gebruikt, kun je deze bijwerkingen minimaliseren. Wanneer je begint met het gebruik van retinol, kan de huid rood worden, schilferen en jeuken. De huid moet wennen aan de actieve ingrediënten en dit kun je beter rustig opbouwen. Begin met een lage dosis, startend met 2 tot 3 keer per week. Bouw dit langzaam op, afhankelijk van de manier waarop de huid reageert. 

Op welke leeftijd moet je starten met het gebruik van retinol?

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Al vanaf je 21e levensjaar neemt de productie van collageen af. Het kan dus geen kwaad om dan al te beginnen. Soms wordt retinol ook wel eens voorgeschreven aan tieners met acne. Informeer hierover echter eerst bij een specialist.

Benieuwd naar onze retinol behandeling of producten? Neem contact op met onze specialist.Maak een afspraak