Loader
 

Cryolipolyse vs. Liposuctie: Wat is het verschil?

Cryolipolyse vs. Liposuctie: Wat is het verschil?

Laten we eerlijk zijn, wie droomt er niet van een strakker en slanker lichaam? Helaas is dit voor veel van ons een grote uitdaging. Gelukkig zijn er verschillende afslankmethodes die je kunnen helpen om jouw droomfiguur te bereiken. Een van de meest besproken methodes van de laatste tijd is cryolipolyse. Bij Purity Skincare kun je profiteren van de voordelen van deze behandeling. In onze salon krijgen we vaak de vraag wat de verschillen zijn van deze methode ten opzichte van de meer traditionele methodes, zoals liposuctie. Benieuwd naar de verschillende methodes, lees dan snel verder!

Cryolipolyse uitgelegd

Cryolipolyse, ook wel bekend als “vet bevriezing,” is een niet-invasieve methode om vet te verminderen. Deze innovatieve behandeling is gebaseerd op het principe dat vetcellen gevoeliger zijn voor kou dan omliggend weefsel. Tijdens een cryolipolyse-behandeling wordt een speciale applicator op het te behandelen gebied geplaatst, waarbij de vetcellen worden blootgesteld aan gecontroleerde koude. Dit leidt tot de bevriezing en uiteindelijk de vernietiging van vetcellen.

Liposuctie uitgelegd

Liposuctie, aan de andere kant, is een chirurgische procedure waarbij vet wordt verwijderd door middel van een zuigbuisje. Deze procedure wordt meestal uitgevoerd onder algemene anesthesie en vereist incisies om toegang te krijgen tot de vetlaag. Tijdens liposuctie wordt het vet handmatig weggezogen, wat resulteert in een aanzienlijke hersteltijd en kans op littekens.

Populariteit van cryolipolyse

De laatste jaren neemt de populariteit van cryolipolyse steeds meer toe en wordt er toch minder vaak gekozen voor liposuctie. En dat heeft verschillende redenen, waaronder:

  • Niet-invasief: Het grootste voordeel van cryolipolyse is dat het een niet-invasieve procedure is. Er zijn geen incisies, naalden of chirurgie nodig, wat betekent dat er geen hersteltijd is en dat de meeste mensen meteen naar hun dagelijkse activiteiten kunnen terugkeren.
  • Veiligheid: Cryolipolyse is een veilige en door de FDA goedgekeurde behandeling. Het richt zich specifiek op vetcellen zonder schade aan te richten aan omliggend weefsel.
  • Natuurlijk resultaat: Omdat cryolipolyse de vetcellen geleidelijk afbreekt en het lichaam op natuurlijke wijze verwijdert, zijn de resultaten geleidelijk zichtbaar en zien er natuurlijk uit.
  • Minder risico’s: Liposuctie brengt meer risico’s met zich mee, waaronder infectie, littekenvorming en ongemak na de operatie. Cryolipolyse minimaliseert deze risico’s.
  • Langdurige resultaten: De meeste mensen ervaren blijvende resultaten na een cryolipolyse-behandeling, op voorwaarde dat ze een gezonde levensstijl handhaven.

Maak jouw afspraak 

Ben jij al overtuigd? Cryolipolyse is een innovatieve, veilige en effectieve methode om vet te verminderen zonder de risico’s en hersteltijd die gepaard gaan met liposuctie. Alhoewel liposuctie vaak opvallende resultaten in een korte tijd biedt, is cryolipolyse de perfecte methode voor mensen die liever niet onder het mes willen en toch aan hun lichaamscontouren willen werken. Meer weten over deze behandeling? Maak dan een afspraak voor een gratis intake bij Purity Skincare. Neem contact op om een afspraak te maken.Maak een afspraak