Loader
 

Collageen lichttherapie: Perfect tegen een winterdip!

Collageen lichttherapie

Collageen lichttherapie: Perfect tegen een winterdip!

De dagen worden korter, het wordt steeds sneller donker, de temperaturen dalen… We moeten er echt aan geloven: de winter is begonnen! Het zal je dan ook niet verbazen dat veel mensen hierdoor in een winterdip terecht komen. Gelukkig hebben wij bij Purity Skincare de perfecte behandeling, om je af te helpen van jouw winterdip: collageen lichttherapie! De voordelen van lichttherapie gaan veel verder dan alleen voordelen voor de huid. Zo is het ook perfect als jij in een winterdip zit. In Hollywood is het al een populaire behandeling, maar wat houdt deze behandeling precies in en wat zijn de voordelen?

Wat is lichttherapie?

Lichttherapie is een behandeling waarbij de de huid wordt blootgesteld aan een speciaal ontwikkelde lichtbron, die een breed spectra met een bereik van 570 tot 680 nanometer produceert. UV licht en ongewenste warmteontwikkeling wordt eruit gefilterd. Dit licht wordt opgenomen door de huidcellen (fibroblasten), waardoor er verschillende processen in de huid/ het lichaam worden geactiveerd.

Wat betekent dit voor de huid?

De collageen lichttherapie zorgt ervoor dat de cellen in de huid worden geactiveerd, wat ertoe leidt dat de productie van collageen wordt gestimuleerd. Bovendien wordt de stofwisseling van de huid geactiveerd. Dit zorgt niet alleen voor een zachte en soepele huid, maar heeft ook een anti-aging effect, verfijnt de poriën en zorgt dat het vochtigheidsgehalte in de huid wordt verbeterd. Daarnaast worden ouderdoms- of pigmentvlekken verminderd. 

Hoe helpt dit tegen een winterdip?

Het licht dat gebruikt wordt tijdens deze behandeling bootst natuurlijk licht na, het licht waarvan je in de winter misschien tekort komt. In slechts 10-15 minuten wordt je voldoende aan dit licht blootgesteld, om je meteen een stuk beter te voelen. Een snelle behandeling, met minimale bijwerkingen. 

Bovendien hebben veel mensen met een winterdip moeite met slapen. Daarbij kan lichttherapie ook goed van pas komen. Door constant omgeven te zijn met kunstmatig licht, kan jouw dag en nachtritme compleet in de war worden gegooid. Lichttherapie kan ervoor zorgen dat jouw slaapritme weer constant wordt.

Waar kan ik terecht voor deze behandeling?

Bij Purity Skincare in Veldhoven natuurlijk! Wij maken gebruik van de ELT Beauty Angel. In onze salon focussen wij ons op de verbetering van de huid. De bijkomende voordelen zijn natuurlijk mooi meegenomen! Ben jij benieuwd naar deze behandeling? Lees hier meer, of maak direct een afspraak online. Zoek bij het afspraak maken naar: Beauty Angel Huidverjonging en Acne. Wil je liever telefonisch of via de mail een afspraak maken, dat kan natuurlijk ook neem contact opMaak een afspraak