Loader
 

Alles wat je moet weten over kuren voor de huid!

kuren

Alles wat je moet weten over kuren voor de huid!

Wanneer je bij ons in de salon bent geweest, dan heb je vast weleens gehoord van kuren. Om de ideale huidbalans te houden zijn kuren de perfecte oplossing. Bij een kuur voeren we een aantal behandelingen uit in een relatief korte tijd. Tussen de behandelingen zit normaal een tijd van 4-8 weken, bij een kuur kom je om de 10 tot 14 dagen. Maar wat gebeurt er tijdens deze kuur precies in de huid? Hoe vaak wordt het aangeraden om langs te komen? Maar om te kunnen begrijpen wat er tijdens een kuur precies in de huid gebeurt, is het belangrijk om eerst te begrijpen hoe de huid is opgebouwd.

Wat moet je weten over de huid?

De huid bestaat uit 3 verschillende lagen. De eerste laag, ook wel de onderhuid genoemd, is onze beschermlaag. Dit is de diepst gelegen laag van de huid, die de organen beschermt. De tweede laag van de huid wordt de lederhuid genoemd. Hier vind je de bloedvaten en de lymfevaten. In deze laag wordt collageen geproduceerd en worden nieuwe cellen aangemaakt. Wat betreft huidverbetering is dit de belangrijkste huidlaag. Echter mag je met cosmetica niet in deze huidlaag werken. Met behulp van bepaalde apparatuur en massagetechnieken kun je deze huidlaag prikkelen, voor het optimale resultaat. Door deze huidlaag te prikkelen voorkom je niet alleen vroegtijdige huidveroudering, fijne lijntjes en rimpels kunnen ook worden verminderd. Bovendien biedt het ook mooie resultaten voor diverse huidproblemen. 

De laatste en buitenste huidlaag wordt de opperhuid genoemd. De opperhuid bestaat uit 5 verschillende lagen. Hierbij is de onderste laag, de basaalcellenlaag, belangrijk. In deze huidlaag zijn de cellen nog erg actief en met behulp van de juiste werkstoffen kun je door middel van een serum in deze huidlaag komen. Maakt een serum al deel uit van jouw dagelijkse routine? Misschien is het nu tijd om dit te heroverwegen (bekijk hieronder onze favoriete serums)! Door de huid te prikkelen en te stimuleren kunnen we de lederhuid gaan activeren. Dit doen  we door middel van bijvoorbeeld een kuur met mirconeedling of superboost. Maar dit kan ook  door middel van bepaald licht zoals met de beautyangel of door een bindweefselmassage.

Onze favoriete serums:

  • Cellular Night Elixir
    Dit serum bevat 4x meer actieve werkstoffen dan welke crème of serum dan ook. Het product stimuleert de productie van collageen en elastine. Met als resultaat, een ultieme versteviging en lift van onze contouren. Het perfecte product om de strijd aan te gaan met huidveroudering. Smeer, geniet & ervaar!
  • Moisture Boost Eco Hydration Treatment
    Deze formule is rijk aan mineralen, die vergelijkbaar zijn met de celmembraan in de huid. Het product zet de huid van zowel binnenuit als buitenaf aan tot een perfecte vochtopname en het vasthouden van vocht in de huid. Voor een ultieme hydratatie en anti-aging in één!

In hoe veel dagen vernieuwt de huid zichzelf?

Onze opperhuid heeft een vernieuwingscyclus van 28-30 dagen. In deze 28-30 dagen vernieuwen de huidcellen zich en stoot de huid dode huidcellen af. Maar naarmate we ouder worden vertraagd dit proces. Nieuwe cellen worden minder snel aangemaakt, waardoor ook minder collageen en elastine worden geproduceerd (dé bouwstenen van de huid). Met als resultaat; het ontstaan van huidverslapping en rimpels. Onze celvernieuwing kan ook vertragen door andere factoren, zoals stress en een hormonale disbalans. We kunnen huidveroudering helaas niet voorkomen, maar we kunnen dit proces wel vertragen. Om mooi en natuurlijk oud te worden! Door de juiste producten en behandelingen, kun jij vroegtijdige huidveroudering voorkomen!

Hoe werkt een kuur?

Nu we meer weten over de huid, kunnen we door naar onze volgende vraag: wat  houd zo’n kuur nu precies in en wat gebeurt er in de huid? Doordat we de celdeling naar 10-14 dagen gaan brengen kunnen we letterlijk de huid resetten. Net zoals onze telefoon wel eens een update krijgt, doen we dit ook voor onze huid. Doordat we dit proces gaan versnellen gaan we alle cellen in  de basaalcellenlaag wakker schudden. Deze worden direct aangezet waardoor er allemaal signalen  naar de lederhuid gaan waardoor we de productie van collageen stimuleren. Met sommige  treatments, zoals de superboost, kunnen we specifiek op de spiercontractie werken om direct collageenaanmaak te stimuleren. Als we dit minimaal 3 tot 6 keer herhalen iedere 10-14 dagen, kan de huid zich letterlijk resetten en neemt de huid alle werkstoffen nog beter op.  

Wat is ons advies?

Advies om dit bijvoorbeeld 2 keer per jaar te herhalen om het effect te blijven zien en onze huid in optimale conditie te houden. Dus ik zeg: boeken maar die kuur. Jullie zijn het waard!  Maar het aller, aller, allerbelangrijkste: wat zal jullie huid dankbaar zijn! Want helaas heb ik nog steeds  niet ontdekt waar ik een nieuwe huid kan kopen, dus heb ik besloten extra lief te zijn voor deze huid. Doen jullie mee? Ik adviseer je graag welke kuur het beste bij je past. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

PRO TIP: Naast een kuur is verzorging voor thuis essentieel! Wil jij jouw resultaten zo lang mogelijk behouden, dan is het belangrijk dat je thuis de juiste producten gebruikt. Voeg een serum toe aan jouw dagelijkse routine en kies producten die bij jouw huid passen.Maak een afspraak