Loader
 

Af van hardnekkig vet met cryolipolyse! Alles wat je moet weten…

cryolipolyse veldhoven

Af van hardnekkig vet met cryolipolyse! Alles wat je moet weten…

Je moet er de afgelopen maanden vast weleens van gehoord hebben: cryolipolyse! Deze behandeling neemt toe aan populariteit, maar daardoor nemen de vragen ook toe… Wij beantwoorden de belangrijkste vragen over deze behandeling. Maar eerst een kleine introductie van de behandeling.

Cryolipolyse is een behandeling waarbij vet plaatselijk wordt bevroren. Dit vet wordt vervolgens op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit een effectieve manier is om vet te verminderen. Dit is wat je moet weten:

Werkt het?

Zeker weten! Maar houd er wel rekening mee dat de resultaten zullen variëren per persoon. Iedereen zal anders op de behandeling reageren. Maar… de behandeling werkt echt, maar het aantal behandeling die nodig zijn verschilt per persoon. 

Hoe werkt het?

In algemene termen zorgt cryolipolyse ervoor dat vetcellen afsterven. Een verhoogde ontsteking zorgt ervoor dat een aantal immuuncellen zullen bevriezen, wat leidt tot het afsterven van vetcellen. Dit zorgt voor een geleidelijke afslanking van het behandelde gebied. 

Waar gaan de vetcellen heen?

Het lichaam zal deze vetcellen als het ware verteren. Net als elke andere energiebron worden ze door het lymfestelsel ‘opgeruimd’. 

Zal ik het gewicht weer aankomen?

Ons lichaam bevat een eindig aantal aan vetcellen, daarom zullen de cellen zich niet voortplanten. Met andere woorden, wanneer de vetcellen het lichaam verlaten kunnen ze niet terugkeren. Echter, door een overmatig calorie-inname kunnen resterende vetcellen worden geactiveerd en zal er opnieuw vet ontstaan. De behandeling is dus geen vrijbrief om een slechte levensstijl aan te nemen!

Zijn er bijwerkingen?

Deze vraag wordt vaak gesteld. Er zijn geen nadelige lange termijn effecten die bekend zijn met cryolipolyse. De behandeling richt zich alleen op vetcellen, zonder schade aan te brengen aan andere cellen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat onze huid en vet op verschillende temperaturen worden aangetast. Het vet kan dus bevroren worden, zonder dat de huid daarbij wordt aangetast. Net na de behandeling kun je last hebben van het ontstaan van blauwe plekken en gevoelloosheid (dit duurt echter slechts een aantal dagen). 

Wat is de hersteltijd?

De behandeling is 100% niet invasief, wat betekent dat er geen scalpels, naalden, etc. worden gebruikt. Er is dus geen hersteltijd nodig en na de behandeling kun je meteen doorgaan met je dagelijkse routine. 

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Het aantal behandelingen die je nodig hebt varieert afhankelijk van het te behandelen gebied. Gemiddeld neemt het vet met ongeveer 22% af. De resultaten kunnen echter per persoon verschillen. 

Waar kan ik terecht voor de behandeling?

Bij Purity Skin Care in Veldhoven zijn we gespecialiseerd in cryolipolyse. Wil je meteen een afspraak maken, doe dit dan gemakkelijk online. Wil je eerst meer informatie, lees hier dan meer of neem contact op met onze specialisteMaak een afspraak