Loader
 

5 Verrassende oorzaken van acne

acne

5 Verrassende oorzaken van acne

Acne, een veelvoorkomende huidaandoening, wordt vaak toegeschreven aan factoren zoals hormonen en genen. Echter, er zijn meer onverwachte boosdoeners die bijdragen aan die vervelende puistjes dan je zou denken. Vandaag duiken we in vijf onverwachte manieren waarop je wellicht onbewust je acne kunt krijgen, samen met deskundige tips om het risico op uitbraken te verminderen.

1. Kussens en Kussenslopen

Ja, je comfortabele kussens kunnen meer herbergen dan alleen dromen. Olie, zweet, dode huidcellen en bacteriën kunnen zich ophopen op kussenslopen, wat leidt tot puistjes. Om dit te bestrijden, raden we aan om beddengoed en kussenslopen minstens één keer per week te wassen met milde, geurvrije wasmiddelen.

2. Stress

Blijkbaar is stress niet alleen een mentale last; het kan ook schade aanrichten aan je huid. Stress stimuleert de afgifte van cortisol, een stresshormoon,, wat leidt tot verhoogde talgproductie. Hoewel stress misschien geen remedie heeft, kunnen stressverlagende gewoonten zoals meditatie helpen, samen met het opnemen van acne-bestrijdende huidverzorgingsproducten in je routine.

3. Mobiele telefoons

Het handige apparaat dat we niet kunnen missen, kan bijdragen aan onze puistjes. Mobiele telefoons zijn een bron van bacteriën die acne veroorzaken, die worden overgedragen aan onze huid en irritatie veroorzaken. Om dit te voorkomen, raden we dagelijkse reiniging aan en het gebruik van koptelefoons of de luidspreker om direct contact met de huid te vermijden.

4. Reizen

Die acne-uitbraak na een vakantie is misschien geen toeval. Veranderingen in omgeving, blootstelling aan de zon, vochtigheid en zelfs vliegreizen kunnen acne veroorzaken. Wij adviseren om tijdens het reizen een routine van acne-bestrijdende huidverzorging te handhaven, waaronder een salicylzuur reiniger en een niet-comedogene moisturizer.

5. Productophoping

Het aanbrengen van meerdere lagen huidverzorgingsproducten of het gebruik van make-up en haarproducten die de poriën verstoppen, kan bijdragen aan acne. Zorg dat je je make-up goed verwijdert, de huid goed reinigt en stylingproducten ook goed uit het haar wast.

Bij Purity Skincare begrijpen we dat het aanpakken van de onderliggende oorzaken van acne cruciaal is voor effectieve behandeling. Huidverbetering staat centraal in wat we doen, en we zijn toegewijd om je te helpen afscheid te nemen van je huidproblemen. Vertrouw op ons om je te begeleiden op weg naar een schonere, gezondere huid. Maak een afspraak om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.Maak een afspraak